Начало / Последни новини / АК Плевен 2014 с вицешампион, СКЛА Спартак с бронзов медалист на 200 метра

АК Плевен 2014 с вицешампион, СКЛА Спартак с бронзов медалист на 200 метра

Сребърен медал за Цветан Георгиев от АК Плевен 2014 и бронзов за Емили Найденова от СКЛА Спартак в столичната зала „Асикс Арена“, където се проведе националния шампионат по лека атлетика за момичета и момчета под 16 години.

Георгиев е вицешампион в спринта на 200 м. Пред него финишира единствено Павел Шияков от КЛАСА /София/. Бронзовият медал е за Васил Димитров от АК Пълдин.

В същата дисциплина при момичетата, Найденова е трета. По-бързи от нея бяха Мила Димитрова от столичния Академик, която взе титлата и Мария Симовска от СК Спортико.

Плевенчанката участва и в спринта на 60 метра, където се класира на пета позиция. Тус Симовска е шампионка, а Михаела Миткова /СК Олимпия-Враца/ и Александра Коларова /Локомотив-Пловдив/ се окичиха съответно със сребърния и бронзов медал.

В тази дисциплина при момчетата участва и Цветан Георгиев. Той финишира шести. Тук Огнян Игнатов от СКЛА Феникс 2004 /Плевен/ е десети. Титлата спечели Кристиан Гешев /СКЛА Юлис/, а призовата тройка допълниха Кристиян Игнатов /Дунав-Русе/ и Тодор Тодоров /СК Европул/.

Прочетете също:

За 23-ти път Плевен е домакин на националния конкурс за рисунка „Освобождението”

Над 540 творби на ученици от училища от 17 области на страната участват в тазгодишното, ...