Начало / Общество / Акция „24 часа контрол на скоростта“ започва утре

Акция „24 часа контрол на скоростта“ започва утре

полицай

На 29 и 30 октомври 2014 година на територията на цялата страна ще се проведе полицейска операция „24 часа контрол на скоростта“, предупреждават от ОД на МВР – Плевен.  В рамките на денонощие ще се извършва тотален и постоянен контрол на скоростта на движение на моторните превозни средства по пътищата. Операцията е първата по рода си в България и е част от предприетите от Пътна полиция мерки за подобряване на пътно-транспортната обстановка в страната. Тя се прилага успешно в някои водещи европейски държави, сред които Германия.

От анализа на ГД “Охранителна полиция“ става ясно, че голям дял от тежките пътни инциденти със загинали и ранени на пътя се дължи на превишената или несъобразената с пътните условия скорост.  Подобна е ситуацията и в останалите държави от Европейския съюз.

Припомняме, че от 17 октомври на електронен адрес-  [email protected] гражданите могат да подават  предложения за местата за извършване на контрол на скоростта. Събраната информация ще бъде анализирана от териториалните структури на Пътна полиция и такива места ще бъдат включвани като точки за контрол.

Прочетете също:

Амфитеатър ще бъде изграден в Регионалния исторически музей в Плевен

Амфитеатър с 387 седящи места и места за хора с увреждания ще бъде изграден в ...