Начало / Образование / “Аз съм нужен и обичан и аз също ви обичам”

“Аз съм нужен и обичан и аз също ви обичам”

По повод Деня на християнското семейство група „Мечо Пух“ в ДГ „Юнско въстание“  организира  разнообразни дейности в отношение родители – дете, за да съдействат за формиране на нравствената им насоченост, където родителската близост е ежедневие, за да изживеят децата щастливо детството си. Затова целта на инициативата е родителите в продължение на цял месец, по желание да дойдат и да споделят моменти от съвместния си живот , чрез снимки на празниците им , на почивките им, на игрите им, за да задоволят потребностите от съдържателно общуване с децата и да засвидетелстват обичта си към тях .

Децата с радост слушаха и гледаха и имаха възможността да се докоснат до непреходни ценности, свързани с професиите им, и емоционално да се запознаят с  традиционните  игри в българското семейство , които са позабравени, но все още живи и припомнени от родителите. Майките и бащите споделиха игрите на тяхното детство – криеница,скачане на ластик и дама, канадска борба, люлка от ръцете на възрастните,баскетбол, хандбал, въртене на обръч и скачане на въже.

За родителите имаше предизвикателства – да познаят детето си с вързани очи или по гласа, да се забавляват с малчуганите по време на престоя им в детската градина.

Поради огромния интерес и невъзможността всички семейства на децата от групата да посетят детската градина, догодина ще имат възможност и останалите да се потопят в магията на детският смях и радост  с децата от група „ Мечо Пух“.

 

Прочетете също:

Продължава почистването на речните корита на територията на Плевен

Поетапно почистване на речните корита в Плевен извършват екипи на „Паркстрой“ ЕООД. На фирмата е ...