Начало / Образование / Учители от СОУ „Иван Вазов” ще представят традиционни български храни в благородническа къща в Португалия

Учители от СОУ „Иван Вазов” ще представят традиционни български храни в благородническа къща в Португалия

Милена Борисова – главен учител в начален етап, и Росица Георгиева – старши учител по английски език в СОУ „Иван Вазов” ще участват във втората  международна среща по проекта „Повече дървета? Да, моля”, по който плевенското училище работи от миналата година. Срещата ще се проведе от 8 до 12 април 2013 г. в Португалия. Там двете преподавателки ще представят училището, града и България. В програмата на посещението в Португалия са включени работна сесия, на която ще бъдат отчетени дейностите по проекта до момента, уточняване на провеждането на заключителния международен мюзикъл по проекта, вечеря в Casa de Chavaes – благородническа къща от 18 век, в която всяка от страните партньори ще представи традиционни и типични храни и напитки. Освен това ще бъдат посетени долината на горите, където португалското училищ, партньор по проекта,  ще представи своите дейности по залесяване и защита на горите, исторически паметници и забележителности на града домакин.

Международният проект „Повече дървета? Да, моля!” по програма „Коменски”, по който работят учениците от начален етап на СОУ „Иван Вазов”, започна през септември 2012 г. и ще продължи до септември 2014 г. Плевенското училище си партнира с училища от Румъния, Турция, Хърватия, Естония, Португалия, Чехия, Испания и Полша. Предвидени са 24 мобилности, а първата от тях беше в Полша през октомври 2012 г.

На снимката: Кът „Коменски“, който учениците, включени в проекта, са направили във фоайето на СОУ „Иван Вазов“

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...