Начало / Спорт / Отборът на СОУ „Иван Вазов” спечели след дузпи футболния турнир „Освобождението на Плевен”

Отборът на СОУ „Иван Вазов” спечели след дузпи футболния турнир „Освобождението на Плевен”

Футболистите на СОУ „Иван Вазов” се класираха на първо място в тазгодишното издание на  турнира по футбол на малки врати „Освобождението на Плевен”. В състезанието участваха 8 отбора на училища от Плевен, разпределени в две групи. Според регламента във всеки мач се играха две полувремена, по 10 минути всяко.

Отборът на СОУ „Иван Вазов” беше първи в своята група – Б, след безапелационни победи срещу отборите на ОУ „Васил Левски”, НУ „Отец Паисий” и СОУ „П. Яворов”. Финалът срещу победителя от група А –  отбора на СОУ „Стоян Заимов”, който надделя над отборите на ОУ „П. Берон”, НУ „Единство” и НУ „П. Евтимий”, беше много оспорван. След равен резултат 1:1 в редовното време, се изпълниха дузпи, при които отборът на СОУ „Иван Вазов” спечели първото място в турнира. Малките футболисти бяха наградени с купа и футболна топка за отбора, а всеки участник получи екип и възпоменателно флагче.

Купа за най-добър вратар има Ангел Танев от 4б клас, а купа за най-добър треньор бе връчена на Олег Маринов.

Традиционния футболен турнир „Освобождението на Плевен” се провед на  7 и 8 декември 2012 г. в залата на Ученическа спортна школа – Плевен. В него участваха ученици, родени след 1 януари 2002 г. Тазгодишният турнир е посветен на 135 години от Освобождението на Плевен и се провежда за 12-ти пореден път. Организатори са Община Плевен, Ученическа спортна школа и ОС на БФС – Плевен.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...