Акценти
Начало / Крими / 1,550 кг насипен тютюн и 22 кутии с цигари без бандерол иззеха полицаите

1,550 кг насипен тютюн и 22 кутии с цигари без бандерол иззеха полицаите

тютюн22 кутии с цигари без бандерол и 1,550 кг насипен тютюн иззеха служители на ОД на МВР – Плевен, при поредната си акция, съобщават от пресцентъра на полицията.

На 21 януари 2015 година за времето от 9:00 часа до 17:00 часа е проведена специализирана операция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол на територията на Второ РУП – Плевен. При извършената проверка в района на пазар са установени 46-годишна от Плевен и 46-годишна, 53-годишна, 27-годишна и 38-годишна, жителки на село Буковлък, които са продавали насипен тютюн, разпределен в пликове. От жените е иззет около 1 килограм и 550 грама тютюн. Съставени са пет акта за административни нарушения по Наредба № 14 на Общински съвет град  Плевен.
На 21 януари 2015 година за времето от 10 часа до 14 часа служители на РУП Кнежа, съвместно със служители на Данъчното, „Безопасност на храните“, Инспекция на труда, Митническо бюро, Регионалната здравна инспекция – все в Плевен и Пожарна безопасност и защита на населението – Кнежа, са извършили проверки на търговски обекти в община Кнежа. В складово помещение на кафене в село Еница са открити да се съхраняват 20 кутии с цигари без акцизен бандерол. Тютюневите изделия са иззети от служителите на Митническо бюро – Плевен, за което е съставен протокол. При извършена проверка на магазин в град Кнежа, в джоб на яке са установени 2 кутии с цигари без бандерол. Служителите на Митническо бюро – Плевен са съставили протокол и фиш по чл.123 от ЗАДС като тютюневите изделия са иззети.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...