Акценти
Начало / Общество / ​Право на отговор: Адресатът на антиприза за велоалея е друг

​Право на отговор: Адресатът на антиприза за велоалея е друг

велоалея

По повод публикация за връчен приз на Община Плевен за „Най-абсурдна велоалея“ от Общината поискаха право на отговор, който публикуваме без съкращения и редакция.

„​Адресатът на приза „Най-абсурдна велоалея” от конкурса „Велоалеите на България” на Клуба на любителите колоездачи със сигурност не е настоящият кмет на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков.
​Работният проект за изграждане на плевенската велоалея, одобрен от ЕСУТ при Община Плевен през м. януари 2010 г., е част от пакета документи, с който Община Плевен кандидатства за одобрение по ОП „Регионално развитие” на проекта „Организация на уличното движение за подобряване на физическата среда в град Плевен”. Договорът за изпълнение на проекта е подписан през м. юли 2010 г. със срок 24 месеца.
​Проектът не само не съдържа единственото възможно решение за визирания участък – конзолно продължение на велоалеята през р. Тученишка, а не предвижда никакъв вариант за цитираното трасе. Съответно не са разчетени и средства за целта.
​Разрешението за строеж на велоалеята също е от месец януари 2010 год. Първата копка е направена на 19 октомври 2011 год.
​Проф. д-р Димитър Стойков встъпва в длъжност като кмет на Община Плевен на 10 ноември 2011 год. Съгласно разпоредбите на Европейския съюз изградените с европейско финансиране обекти не могат да бъдат променяни в рамките на пет години от проектното изпълнение“, завършва изпратеното писмо с правото на отговор.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Това го знаят всички информирани хора в града. Но все пак беше нужно да се поясни. Не е това проблема за кой е адреса и кой проектира тази велоалея. . Проблемът е, че са се намерили няколко селянчета да тичат да унижат града ни, вместо да се поучат от селянчетата от Нова Загора, които се късат да хвалят велоалеята си. В това е проблема. Иначе едва ли има някой да вярва, че най-добрата велоалея в цяла България е точно тази в Нова Загора или че най-лошата е точно тази в Плевен. И кой дава тази награда, кой организира тази кампания, кой е специалиста, който решава. Глупости. Дразни ме това, че плевенчани не искат да им е хубаво и модерно, а искат да наклепят всичко. За съжаление виждам, че и някои местни политици потъркаха ръце от задоволство от „новината“ и вместо да защитят града ни, и велоялеята, която междувпрочем те проектираха като такава, те не се посвениха да нападнат техни невинни конкуренти, вместо само да сведат виновно глави. Но все пак казвам, че не трябва да се търси вина или да се нападат хората, казвам, че плевенчани трябва да гледат малко по-цветно на живота, по-весело и да не се радват само на негативното и гадното, нещо повече, да го търсят целенасочено, за да му се зарадват, вместо да се радват на живота и всичко ново, което се случва в Плевен и което само този, който няма очи не го вижда. За мен всеки, който се е зарадвал на новината за тази „награда“ е много зле като човек, душевно болен от цинизъм, платен може би, но в никакъв случай не и истински плевналия.