Начало / Култура / Юри Буков е тазгодишният носител на наградата „Св. Пимен Зографски”

Юри Буков е тазгодишният носител на наградата „Св. Пимен Зографски”

Юри Буков е тазгодишният носител на наградата „Св. Пимен Зографски”, връчвана от представителството на СБХ-Плевен. Това стана по време на традиционния Есенен салон в Художествена галерия „Илия Бешков”, открит тази вечер по повод 3 ноември – Празника на художниците, иконописците и реставраторите. Есенният салон се организира от Община Плевен, представителството на СБХ-Плевен и ХГ „Илия Бешков”. В него участие взеха 44 плевенски автори, чиито творби изпълниха залите на галерията.

Мероприятието бе открито от директора на галерията Мирослав Минчев, който изказа своята благодарност към всички плевенски творци, които се включиха в новите предизвикателства през последната година. След това думата взе Валентин Асенов, председател на плевенското представителство на Съюза на българските художници, който пристъпи към обявяването на носителя на тазгодишната награда. Той обяви, че номинирани за наградата „Св. Пимен Зографски” тази година са били Нина Петрова, Константин Симеонов, Стилиян Атанасов, Диянка Тодорова, Иван Велчева, Майя Ананиева, Юри Буков и Валентин Асенов.

„Наградата е морално удовлетворение за мен и наказание освен това. Няма нужда от много изложби, а от добро изкуство”, лаконичен бе награденият Юри Буков.

Следваща Предишна
есенен салон
есенен салон 
есенен салон

есенен салон
есенен салон
есенен салон

есенен салон
есенен салон
есенен салон
Георг Спартански

есенен салон

есенен салон

есенен салон
Следваща Предишна

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...