Акценти
Начало / Спорт / Ювентус (Малчика) победи Павликени с 3:2

Ювентус (Малчика) победи Павликени с 3:2

футбол

Новаците в Северозападната „В“ група Ювентус (Малчика) изковаха първата си победа от началото на сезона, пише plevensport.eu. Вчера момчетата на Радослав Йорданов обърнаха гостуващия Павликени с 3:2 и вече имат в своя актив четири точки и гледат доста по-спокойно на своето бъдеще в групата. Успехът, обаче не дойде никак лесно. Гостите на два пъти повеждаха в резултата, а Ювентус изравняваха, като накрая дори триумфираха с победата. В 18-ата минута Димитър Кушев изведе Павликени напред, като отбеляза с глава след центриране от корнер. Само две по-късно отборът от Малчика изравни, като след перфектна контра, топката беше центрирана и Константин Генков с убийствен удар със странична ножица намери мрежата на противниковата врата, като преди това кълбото се чукна и в гредата – 1:1.

През второто полувреме на терена завря и закипя. В 62-ата минута Тодор Чирпанов от Павликени даде отново преднина на своя тим, като вкара след грешка в центъра на отбраната на Ювентус. В следващата атака влезлият като резерва Тони Панков изпълни добре фаул, като топката намери непокрития на задната греда голмайстор Генков, който без забавяне стреля и изравни, вкарвайки втория си гол в мача – 2:2. В минутите след изравняването домакините се развихриха и само минута-две им беше необходима, за да триумфират с ново попадение. Отново Панков напредна по фланга и пусна пас в пеналта на Павликени и в опита си да спаси по-сериозно положение, Йорданов от гостите си наниза неспасяем автогол.

В 67-ата минута отборът на Ювентус претендира за неотсъдена 100-процентова дузпа в своя полза, а малко след това техният играч Любомир Любенов беше изгонен от главният рефер Петър Кузев от Габрово, който му показа директен червен картон за малко по-твърд шпагат. До края футболистите на Павликени се опитаха да изравнят, но безуспешно и Ювентус (Малчика) се поздравиха с дебютната си победа в групата.

В следващия кръг на Ювентус им предстои много тежко гостуване. На 7 септември (неделя) от 17.00 часа съставът от Малчика ще излезе в двубой в Севлиево срещу един от силните отбори в групата – Видима-Раковски, които ще търсят реванш пред собствена публика за разгромната загуба от Спартак с 0:4 в Плевен от третия кръг.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...