Акценти
Начало / Икономика / Шефът на БАБХ: В страната се забелязва опасна тенденция за пренебрегване на ветеринарните правила в животновъдството

Шефът на БАБХ: В страната се забелязва опасна тенденция за пренебрегване на ветеринарните правила в животновъдството

Днес в страната почти никой не се съобразява с ветеринарните правила в животновъдството, а то е много важен елемент в хранителната верига и безопасността на хората. По някаква причина дори някои институции бяха забравили колко е важно животновъдството за здравето на хората. Вината в последно време да заболеят толкова много хора от болести, пренасяни от животни, дори да има смъртни случаи, е почти на всички, които си изкарват хляба около животните. Това коментира днес в Плевен Дамян Илиев, изпълнителен директор на БАБХ при откриването на обучителна среща на ветеринарни лекари и животновъди, която е част от национална обучителна кампания.

Тя е организирана от Министерство на земеделието и храните и Българска агенция по безопасност на храните и има за цел да бъдат разяснени правата и задълженията на частно практикуващите ветеринарни лекари, официалните ветеринарни лекари и фермерите, както и да бъдат обсъдени законодателните инициативи във ветеринарното законодателство.

В срещата участва също Николай Маринов, директор ГД “ЗРП“ и областният управител Ралица Добрева.

IMG_3613среща-участници

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...