Начало / Последни новини / Шахклуб „Плевен XXI“ дебютира с отбор жени на А група на Държавните отборни първенства

Шахклуб „Плевен XXI“ дебютира с отбор жени на А група на Държавните отборни първенства

На 31 май в Слънчев бряг стартират Държавните отборни първенства за мъже и жени по шахмат. За първи път СКШ „Плевен XXI“, за който приоритет е предимно развитието на детско-юношеския шахмат, ще се състезава и при жените. Това става възможно, след като миналата есен отборът на клуба в състав мс Христинка Илиева, Сандра Трифонова и Александра Иванова се класира за елитната група за 2015г. след успешно участие в “Б” група на първенствата.

Ръководството на СКШ „Плевен XXI“ отправи покана за присъединяване в отбора на още две шахматистки, които преди години са играли за града ни от името на ШК „Полет“ Плевен. Едната покана беше приета и така в отбора ще се включи и мс Петранка Драганова, понастоящем състезателка на ШК „Казанлък“, съобщиха от клуба. Конкурентите на плевенския отбор в групата са „Локомотив“ Пловдив, ЦСКА, „Шах XXI“ София, „Етър“ Велико Търново, „Локомотив 2000“ Пловдив, „Кракра Пернишки герои“ и „Бургас 64“. Основната цел на “Плевен ХХІ” ще бъде оставане в групата, което означава класиране в шестицата.
Право на участие в група А на Държавните отборни първенства по шахмат имат отборите, класирани в шестицата за 2014г. плюс още два отбора, спечелили квоти от миналогодишната група Б. Те ще играят по кръгова система всеки срещу всеки общо 7 партии. Отборите се състоят от 3 дъски с 2 резерви при жените, и 4 дъски с 3 резерви при мъжете. В първенството се допуска и участието на чуждестранни състезатели.
СКШ „Плевен XXI“ отправя сърдечни благодарности към управителя на фирма „ЕМА ТРАНС“ ООД Тони Илиев, който пое ангажимент да покрие разходите на отбора за транспорт.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...