Акценти
Начало / Последни новини / Четири награди за състезатели на СКШ „Плевен XXI“ от ОПЕН Ловеч 2015 

Четири награди за състезатели на СКШ „Плевен XXI“ от ОПЕН Ловеч 2015 

Открит турнир по ускорен шах се проведе в град Ловеч в чест на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.
Участваха 63 шахматисти, сред които един гросмайстор и още осем с международни звания. Партиите се играха на гилотинна контрола – 25 минути на състезател, а системата на провеждане беше Швейцарска в 7 кръга.

СКШ „Плевен ХХІ”  се представи с 14 свои състезатели, които се пребориха за 4 от наградите, обявени в регламента.
С актив от 5 точки най-успешно бе участието на Валентин Митев, който спечели 1-во място сред шахматистите с ело под 2000. Вали беше 27-ми подред в стартовия списък, а зае десето място в крайното класиране. Малкият шахматист надигра опитния фиде майстор Димитър Серафимов и изпревари по точки много от изявените състезатели.
Ново отличие получи и Стилиян Нановски, който натрупа 4 точки и взе наградата при 18-годишните. Преди седмица момчето спечели първото място до 14 години на турнир в Троян. Любомира Ленкова пък стана първа при момичетата до 10 години, а 6-годишната Нора Рашева бе наградена като най-малък участник в турнира.

Победител в турнира стана гросмайстор Васил Спасов, състезател на ШК „Марица Изток“ Раднево. Той спечели купата с актив от 6 точки и изпревари по допълнителни показатели международния майстор Радослав Димитров от ШК „Булмекс“ Велико Търново. Трети се класира фиде майстор Георги Филев от ШК „ЦСКА“ с 5,5 точки.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...