Акценти
Начало / Общество / Църква и читалище откриха след основен ремонт в община Левски

Църква и читалище откриха след основен ремонт в община Левски

Левски 24 май 5

Днес официално беше открит след основен ремонт храм ”Света Параскева Петка” в град Левски, информират от пресцентъра на Община Левски.
Отец Християн благодари на всички, които с труда и вярата си направиха Божия дом в Левски красиво и привлекателно място за вярващите. Храмът е обновен по проект на Община Левски, а за това богоугодно дело кметът на Левски Любка Александрова благодари на всички участвали в него. Тя изрази радостта си, че през последните няколко години европейските фондове са дали възможност Общината да реализира проекти за ремонт на 6 читалища и на два православни храма. Ремонт е направен и на православния храм в село Малчика. Надеждата е, че хората по-често ще посещават храмовете, за да се съхрани вярата и духът български.

Козар Белене читалище 1
След основен ремонт беше открито с водосвет и благопожелания и НЧ ”Надежда1902” в село Козар Белене. Кметът на Община Левски Любка Александрова откри официално на 22 май обновения културен дом. За изминалите две години по проекти Община Левски направи ремонт на читалищата в Левски ,Козар Белене, Трънчовица и Българене. Скоро предстои откриването, след ремонт, на още 4 читалища в общината.

Козар Белене читалище

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...