Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / ЦИК свали имунитета на кандидата за общински съветник в Плевен, който се сби пред заведение

ЦИК свали имунитета на кандидата за общински съветник в Плевен, който се сби пред заведение

Централната избирателна комисия взе решение за привличане като обвиняем по досъдебно производство на Борислав Пламенов Георгиев, кандидат за общински съветник в Плевен  на ПП „Средна европейска класа“. Припомняме, че вчера неговият имунитет бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров. Под ръководството на Районна прокуратура – Плевен се провежда разследване за извършена хулиганска проява на 4.10.2015 г. в град Плевен. На 3.10.2015 г. било организирано събиране на симпатизанти на ФК“ Левски“ за откриване на фен клуб в града. Малко след полунощ на 03/04.10.2015 г. А. Христов, М. Хиндлиян, М. Пеков, И. Георгиев, Н. Данчев, Борислав Георгиев и други се отправили към заведение, където влезли в пререкания с управителя на клуба, който не ги допуснал, тъй като при предходни подобни събирания феновете извършвали неправомерни действия. Реакцията на феновете от тази група била нанасяне на множество удари по лицето и тялото на управителя на клуба, счупване на вратите на клуба и столове, намиращи се пред него, хвърляне на бутилки и камъни към входовете на клуба и намиращата се до него дискотека.

В хода на разследването е установено, че единият от извършителите на хулиганските действия – Борислав Георгиев е кандидат за общински съветник в Плевен. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Георгиев се ползва с имунитет – срещу него не може да  бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК, което бе дадено снощи.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...