Акценти
Начало / Политика / Цецка Цачева в Плевен: ГЕРБ създаде нова линия на общуване между политическите сили

Цецка Цачева в Плевен: ГЕРБ създаде нова линия на общуване между политическите сили

Цецка Цачева

„Отговорността за сегашното управление на ГЕРБ, макар и в правителство на споделената отговорност, ще бъде на мандатоносителя и на нашия председател Бойко Борисов.” Тоза заяви в Плевен Цецка Цачева, председател на 43-тото Народно събрание в Плевен. Тя присъства на отчетно – изборното събрание на общинската организация на ГЕРБ-Плевен.
„Това, което успяхме за този месец време на преговори да споделим с останалите, е нелогичността на поставянето на времеви хоризонт на този кабинет. Българските граждани са гласували за пълен мандат на това управление и няма как нито с акт на НС, нито правителството да каже ние ще управляваме една година. Неговият мандат към този момент изглежда 4 годишен. В България е практика временните неща да са най-трайни и като нищо този кабинет може да изкара пълния си мандат”, каза Цецка Цачева. Тя прогнозира, че занапред много по-често ще се стига до коалиционни правителства. „Онова, което признават нашите опонети е израстването на ГЕРБ и не демонстрацията, защото това не е демонстрация, а убедеността в зачитане на опонета и неотстъпване от онези принципи, които дават лицето ни като партията.”, подчерта председателят на 43 НС.
„Плевен ГЕРБ има здрава, работеща организация. Отчитайки едната кампания на практика стартираме новата. Чака ни не по-лека битка за местните органи на власт.”, отбеляза Цачева. По думите й ГЕРБ създаде една нова линия на общуване между политическите сили. „Лидери, които не си говореха в продължение на почти 20 месеца вече сядат на едно място, разговарят, всеки отстоява своите идейни позиции, своята идентичност.”, каза председателят на 43 НС. Цачева отговори на десетки въпроси, касаещи приоритетите в управлението на правителството с премиер Бойко Борисов, еврофондовете, както и за това какъв според нея ще бъде животът на това управление.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...