Начало / Спорт / Цветослав Острев лидер по асистенции

Цветослав Острев лидер по асистенции

ceco_ostrev-spartak_beroe

Плеймейкърът на Спартак (Плевен) Цветослав Острев, който прави най-силния сезон в кариерата си, завърши редовния сезон в Национална баскетболна лига като лидер по асистенции, пише сайтът plevensport.eu. Плевенският гард има 136 подавания, което прави средно 5.9 точни паса в изиграните от него 23 мача. Четири пъти през настоящия сезон Острев записваше двубои с двуцифрен брой асистенции. Това се случи в 5-ия кръг срещу Берое – 11 завършващи подавания, в 22-ия кръг в срещата с Черноморец – 14, в 23-ия рунд – 11 асистенции и в последния мач на Спартак – срещу Черно море – отново 14 точни паса.

Освен с точната си ръка Цецо Острев подплати добрата си форма през тазгодишната кампания и с много добра игра, както в защита, така и в нападение. За това говори и статистиката, че плевенския баскетболист цели пет пъти по време на сезона стигна до дабъл-дабъл. Острев е записал и по 4.9 борби, както и 13 точки средно на мач в НБЛ.

След играча на Спартак по среден брой асистенции остават Уил Уокър (Ямбол/Рилски спортист), който има 5.7, но само в 11 срещи и Станимир Маринов (Балкан) – с 5.4 паса в 23 двубоя.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...