Акценти
Начало / Последни новини / Футболисти от Плевен в надпреварата за първия регионален шампион на „Ариана аматьорска лига”

Футболисти от Плевен в надпреварата за първия регионален шампион на „Ариана аматьорска лига”

ариана аматьорска лига

Отбори от Плевен, Габрово, Велико Търново и Ловеч ще мерят сили в първия регионален финал на шестото издание на „Ариана Аматьорска лига“. Мачовете са този уикенд в Русе.

Срещите, които ще се провед в рамките на два дни ще определят първия участник в Големия финал на популярния турнир за футболисти аматьори.

Осемте партньорски първенства на „Ариана Аматьорска лига“ в петте области събраха 112 отбора. От тях 40 получиха право да играят в двубоите в крайдунавския град.

Над 1200 футболисти участваха в надпреварата за разпределение на квотите за русенския регионален финал. Всички записали се участници получиха и специални награди от Ариана – по един стек с 6 кена Ариана светло.

Останалите пет регионални финала ще се проведат в периода 23 май-28 юни в Благоевград, София, Стара Загора, Пловдив и Варна.

Шампионите от регионалните финали ще участват в Големия финал на „Ариана Аматьорска лига 2015“. Голямата награда за победителя и тази година е възможността да премери сили в двубой срещу професионалния шампион по футбол на България Лудогорец (Разград).

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...