Начало / Политика / Фитилът на бомбата Държавен фонд „Земеделие” е запален

Фитилът на бомбата Държавен фонд „Земеделие” е запален

Борбата за разпределянето на властови порции между БСП и ДПС заРеформаторски блок пореден път ескалира, докато правителството “Орешарски” стои като престъпен институционален параван, се казва в разпространена позиция на Реформаторския блок. РБ заявява, че репутацията и доброто име на фонд „Земеделие” са сринати толкова ниско, че Европа ще бъде принудена да спре плащанията към българските земеделски производители.
Поради алчността на бюрократите и затъването във всевъзможни корупционни схеми на правителството на БСП и ДПС, на риск от фалит са изложени близо 90 000 дребни земеделски производители. За тези хора субсидиите от Европейския съюз са жизнено важни, за да продължат да произвеждат земеделската си продукция. Ако те загубят европлащанията си заради провала на фонд „Земеделие” това лавинообразно ще засегне живота на всички български граждани и ще повлияе върху жизнения стандарт и оцеляването на селскостопанския отрасъл. Десетки хиляди семейства ще загубят поминъка си и възможността да се издържат. Цените на родното производство – без субсидии, ще се вдигнат и това ще направи продукцията непродаваема. Докато пазарите ни продължават да бъдат заливани с евтини плодове и зеленчуци от съседните страни, нашите продукти ще се развалят и ще са само храна за животни.
Поради това Реформаторският блок настоява за моментална оставка на кабинета “Орешарски” – като престъпно вреден за българската нация и моментална оставка на директора на Фонд “Земеделие” – като престъпно вреден за българските земеделски производители и всички потребители.
След като допусна да се създаде риск от банкова криза в държавата, сега правителството “Орешарски” разиграва поредна институционална криза, която привидно не може да овладее заради оставката на членовете на УС на Държавен фонд „Земеделие” и отказа за оставка от Директора му. Това е правен абсурд, но най-вече е държавническа безотговорност и злоупотреба с власт в ущърб на националния интерес.
Заради властовите игри на ДПС и БСП България не просто губи доверието на Европа, българите ще изгубят най-голямата си банка за помощ от ЕС – фонд “Земеделие”, предупреждават от Реформаторския блок.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...