Акценти
Начало / Образование / Ученици от Тръстеник победиха в състезанието за защита при бедствия

Ученици от Тръстеник победиха в състезанието за защита при бедствия

Отборът на СОУ „Евлоги Георгиев” в Тръстеник стана победител на общинския етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” в Община Долна Митрополия. Така учениците извоюваха право на участие в областното състезание, което ще се проведе на 26 април.

В надпреварата се включиха общо 6 отбора от общинските училища в Долна Митрополия, в които учениците бяха от четвърти до осми клас.Участниците преминаха през два етапа на състезание – теоретична проверка на знанията и проверка на практическите умения. Така второто място зае отборът на СОУ „Васил Априлов” в Долна Митрополия, а трето – ОУ „Климент Охридски” в с. Крушовене. Класираните на призовите места получиха грамоти и награди от кмета на община Долна Митрополия Поля Цоновска.

Състезанието има за цел да провери нивото на придобитите през основния курс на обучение знания, умения и навици за действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и да популяризира обучението за защита на населението. Освен това, идеята е у учениците да се формират модели на поведение и нравствени ценности, насочени към разбиране на проблемите на хора от различни континенти, пострадали от бедствия, възпитаване на сътрудничество и взаимопомощ и опазване на околната среда.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...