Акценти
Начало / Образование / Ученици от ОУ „Лазар Станев” – Плевен сред първите на премиерата на филма „Дякона Левски” в София

Ученици от ОУ „Лазар Станев” – Плевен сред първите на премиерата на филма „Дякона Левски” в София

ОУ Лазар Станев ученици

Ученици от   VI ,,Б” клас на ОУ „Лазар Станев” в Плевен, които най-активно са участвали в конкурса за създаване биографията на Васил Левски, обявен от сдружение ,,Артилерия-ген. Владимир Вазов” ще имат честта да са сред първите, които ще гледат филма „Дякона Левски” с участието на плевенския актьор Веселин Плачков в ролята на Апостола. Те ще присъстват на прамиерата на филма в София на 18 февруари 2015 г.. Това е наградата им за отличното представяне в конкурса. Наградата  беше обявена днес лично от актьора Веселин Плачков  на скромна церемония във Военен клуб – Плевен.

ученици конкурс левски

Учениците от ПрогимназияЦветан Спасов” и ОУ „Св . Климент Охридски”, които се класират на второ място с еднакъв брой точки, ще се срещнат с  режисьора на филма Максим Генчев, някои от актьорите и изпълнителите на каскадите от Школата за оцеляване „Багатур”. Срещата ще бъде в началото на месец декември в арт кафенето на Драматичния театър в Плевен.

Веселин Плачков Радослав Георгиев

Председателят на сдружение „Артилерия” – Радослав Георгиев поздрави учениците за достойното представяне и ги посъветва никога да не забравят какво ни е завещал Левски.  В непринуден разговор след церемонията актьорът Веселин Плачков разказа любопитни моменти от срещите си докато се е снимал във филма.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...