Акценти
Начало / Образование / Ученик от Кнежа с второ място от Националното състезание „Млад фермер”

Ученик от Кнежа с второ място от Националното състезание „Млад фермер”

12-окласникът Християн Илиев от Професионална гимназия по земеделие „Стефан Цанов“ – град Кнежа се класира на второ място в Националното състезание „Млад фермер”, което се проведе от 26 до 28 април в Провадия. Той постигна отличното представяне в направление „Механизация на селското стопанство“, в дисциплината „Работа с прикачен инвентар”.  В направление „Растениевъдство“ се включи Анатоли Иванов от 11″в“ клас, който показа знания в разпознаването на семена от житни, бобови, технически и зеленчукови култури и пикиране на зеленчуков разсад.

Домакин на състезанието в Провадия е ПГСС „Земя“ – град Провадия. В надпреварата участваха 13 отбора от професионални гимназии, класирани на призови места в регионалните кръгове на състезанието, съответно за Северна и Южна България. Участниците се състезаваха в три направления: „Растениевъдство“, „Животновъдство“ и „Механизация на селското стопанство“.

Отборът на ПГ по земеделие „Стефан Цанов” достигна до финалния кръг на оспорваното състезание след достойно представяне в регионалния етап, проведен в град Генерал Тошево.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...