Начало / Любопитно / Утре започва годината на Червената огнена маймуна – какво трябва да знаем за нея

Утре започва годината на Червената огнена маймуна – какво трябва да знаем за нея

На 8 февруари започва Годината на Червената огнена маймуна по Китайския хороскоп. През тази година човек може да очаква всичко. Огнената червена маймуна ще „властва” до 27 януари 2017 година. През този период няма особен смисъл в събирането и трупането на вещи, или пък в планирането на живота. Влиянието на маймунката поставя всичко в движение. Желанията ще се изпълнят, но до голяма степен чрез лични и индивидуални усилия. Политически промени или революции няма да оставят следи през тази година, посочват още астролози.

Това нахално животно е пълно с жизнерадост и любопитство. Маймуната увеличава комуникация, хумора и остроумието, помага ни да се измъкне сами от стресови състояния с благодат и лекота. Бизнесът процъфтява, както и лекотата, с която се поемат рисковете. Подарък на маймуната е способността й да ви предлага възможностите за намиране на нетрадиционни решения на стари проблеми. Смелостта да бъдете различен, може да доведе до успех.

година на маймуната

Маймуната е умно животно и именно затова през периода от 770-476 г. пр.Хр. достолепната китайска титла маркиз била произнасяна “хоу”, също както се произнася и маймуна на китайски. Оттогава животното станало преуспяващ символ.

Хората, родени под този знак, винаги са умни, хитри и интелигентни, особено в кариерата и богатството. Те са живи, гъвкави, остроумни и красноречиви. В допълнение тяхната нежност и откровеност им носят вечна любов. Въпреки че са родени със завидни умения, имат и някои недостатъци, като буен нрав и склонност към високомерие. Предпочитат работа, свързана със социално общуване и умствен труд. Когато са в екип, имат голям потенциал да го оглавят. Най-подходящи професии за тях са: дипломат, журналист, писател, шоумен. В любовта са верни, стабилни, отговорни. Най-добре се разбират с Вол и Заек, а най-зле – с Тигър и Глиган.
Роденият в годината на Маймуната получава следната характеристика при съчетаване със западната си зодия: смел Овен, стабилен Телец, уверени Близнаци, Рак с въображение, ентусиазиран Лъв, предпазлива Дева, талантливи Везни, усърден Скорпион, честен Стрелец, загадъчен Козирог, нежен Водолей, щедри Риби.

Според прогнозата за 2016-а, въпреки че е годината на Маймуната, родените под тази зодия няма да могат да се възползват от нейната енергия Тай Суй. Разбира се това не означава, че всеки ще има лош късмет и тежка съдба. По отношение на кариерата Маймуните трябва да очакват положителни резултати и издигане в професионалната сфера. Тяхната упорита работа няма да остане незабелязана от шефовете и това ще ги постави в светлината на прожекторите. Студентите и учениците ще се радват на много успешна учебна година. Ще се срещнете с много добри учители, които ще бъдат посветени в това да ви научат на нови и полезни неща.

През годината на Маймуната трябва да обърнете много сериозно внимание на здравето си. Бременните жени трябва да бъдат особено предпазливи, за да не се стигне до преждевременно раждане или непланирано цезарово сечение. Трябва да приемате повече витамини, за да се предпазите от настинки и грип. Трябва да се научите да се отпуснете физически и психически, за да запазите доброто здраве.

Годината на Маймуната като цяло е благоприятна година за плъхове, волове, дракони, коне, маймуни, петли и кучета. Годината може да бъде трудна за тигри, змии, кучета и свине. Зайците трябва да пазят своите финанси. Овцете трябва да се грижат за здравето си.

В годината на Огнената маймуна е добре да носите дрехи в ярки цветове – червено, жълто и оранжево. Те ще ви донесат повече сила и късмет в любовта.

Известни личности, родени в година на Маймуната, са: Леонардо да Винчи, Чарлз Дикенс, Джордж Байрон, Селин Дион, Том Ханкс, Кайли Миноуг, Холи Бери, Кристина Агилера, Даяна Рос, Елизабет Тейлър, Майкъл Дъглас, Даниел Крейг, Юлий Цезар, Силви Вартан, Жизел Бюндхен, Майли Сайръс, Селена Гомес, папа Йоан Павел II, Марин льо Пен, императрицата У Цетян от китайската династия Тан (618-907).

По материали от интернет

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...