Акценти
Начало / Политика / Трето място за област Плевен по брой гласували за председател на АБВ

Трето място за област Плевен по брой гласували за председател на АБВ

IMG_9382Цветан Антов Поля Томова

По брой гласували на провелия се тази събота избор за председател на ПП АБВ област Плевен се нарежда на трето място в страната. Това отчете днес на пресконференция областният председател на АБВ Цветан Антов. Това е добър знак за АБВ в нашия регион, заяви той.

Общо в региона в избора са участвали 862 от членовете , което 71% от общия им брой и 1 750 симпатизанти. Общо гласувалите са 2 488.

От тях 96% са дали гласа си за Георги Първанов, показват окончателните резултати от избора на председател на ПП АБВ в област Плевен. С най-висок процент гласували е община Никопол. Въпреки репресията върху членовете и симпатизантите на  АБВ там, в събота са гласували 100% от нашите членове и близо 435 симпатизанти, подчерта Цветан Антов и отбеляза, че близо 20 пъти са се увеличили симпатизантите на партията в община Никопол. Областният председател отчете, че в общините Левски, Пордим, Никопол, Левски и Долна Митрополия са гласували почти 100% от членовете на АБВ. В община Плевен резултатът е малко по-нисък – 46% от членовете са гласували, като Антов обясни това с факта, че не всички са обхванати в клубове и това затруднило връзката с тях.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...