Начало / Образование / Третокласникът Йоан Василев е със сребърен медал от Международния турнир „Математика без граници”

Третокласникът Йоан Василев е със сребърен медал от Международния турнир „Математика без граници”

Йоан Василев - крайният вляво
Йоан Василев – крайният вляво

Третокласникът от НУ „Христо Ботев” – Плевен, Йоан Василев спечели сребърен медал в индивидуалното класиране на финалния кръг на Първия международен турнир „Математика без граници”, който се проведе в СОУ „Любен Каравелов” в град Несебър на 21 и 22 юни, информираха за infopleven неговите родители. В рамките на месец това е втора блестяща изява на обещаващия плевенски математик. Наскоро той се завърна с медал и купа от Националния турнир „Математически звезди”, който се проведе на 14 юни в Пловдив. В крайното индивидуално класиране след финала третокласникът е пети по рейтинг в страната.

До участие във финалния кръг на Международния турнир  „Математика без граници” бяха допуснати ученици, които са постигнали високи резултати на трите предварителни кръга на състезанието. В състезанието се конкурираха участници от 6 държави – България, Русия, Казахстан, Узбекистан, Азербайджан и Китай, на възраст от 1 до 8 клас. В турнира имаше индивидуални и отборни битки в три кръга. Бяха обявени две класирания: първо – за финалното състезание на 21 юни, и второ – за купите на турнира. Според регламента класирането се извърши по сбора от двата най-добри резултата от предварителните кръгове и удвоения резултат от финала.

турнир математика Несебър

Председател на международното жури беше доц. Руси Русев, главен редактор на списание „Математика“ – България. Закриването на турнира се състоя в Античния театър на Стария град на 22 юни. Победителите бяха наградени с купи и медали, а сертификати получиха всички участници.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...