Начало / Спорт / Тихомир Иванов спечели първо място и в отборния шампионат на Турция

Тихомир Иванов спечели първо място и в отборния шампионат на Турция

тихомир иванов

Плевенският лекоатлет Тихомир Иванов продължава с отличното си представяне в сектора за скок на височина, пише plevensport.eu. Вчера плевенчанинът триумфира и във втория кръг на отборното първенство на Турция, което се провежда в Анкара. Възпитаникът на Георги Гетов, който се състезава в шампионата на южната ни съседка за клуба Фенербахче, спечели първото място с 221 см, като събра пълен брой точки от дисциплината за своя тим. Иванов започна състезанието от 206 см, като след това премина през 212 см, 218 см и 221 см.

Неговият подгласник не можа да преодолее височина от 218 см и остана с 215 см. Българинът направи един неуспешен опит на 227 см и прекрати своето участие. Днес в същата дисциплина при жените за Фенербахче ще участва и Венелина Венева-Матеева.

По-рано вчера Ивет Лалова спечели спринта на 100 м на същия шампионат. Българката бяга за турския си отбор ЕНКА и финишира първа с резултат от 11.44 секунди. Лалова, Венева и Иванов са единствените български лекоатлети, които участват в отборната купа на Турция.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...