Акценти
Начало / Общество / Тест на общинските  служетели проведе кметът на Червен бряг

Тест на общинските  служетели проведе кметът на Червен бряг

 

На своеобразен изпит бяха подложени служителите от общинската администрация в Червен бряг. Кметът инж. Данаил Вълов подложи на тест по телефона служителите на местни данъци и такси, общински имоти, информационен център бяха подложени на тест по телефона, съобщиха от пресцентъра на Община Червен бряг. Целта на изпита е да покаже кой и какво поведение има пред гражданите при тяхното обслужване.

„Тези действия са с цел подобряване качеството на услугите, които предлага Община Червен бряг, както и тип тест за служителите и отношението им към обществото. Общинските служители трябва да бъдат любезни и учтиви с данъкоплатците и да имат подходящ начин на държание пред тях“, казаха от пресцентъра на общинската администрация.

„Конкурс за деца“ по проект „Приеми ме 2016“, през „объркали сте ми партидата на имота“,  „Дай си ми оригинала на писмото“ до „Аз съм с каруцата пред общината – дай ми жилище !“ бяха само част от постановките, в които беше въвлечена общинската администрация в Червен бряг.

Социалният експеримент на инж. Вълов буквално изпита нервите на общинари, а някои дори за секунди изкара извън равновесие. Затваряне на телефона, повишаване на тон и предупреждения за сигнали в полицията беше част от реакцията на подчинените на кмета.

Служителите от старата генерация определено имат по – голям опит в обслужване на граждани, както и любезно и компетентно обслужване, показва експеримента.

В началото на мандата си инж. Данаил Вълов обеща публично да назначи млади и образовани хора в общинските структури, за да бъдат обучени за бъдещето управление на града.

„Този експеримент е породен от едно реалити предаване, което стартира съвсем скоро в ефира на една от националните телевизии, както и лично мнение на кмета е, че гражданите на Община Червен бряг са приоритет.

Затова всяка седмица във вид на анкета общинският сайт ще дава правото на живущите в града и населените места да оценяват качеството на обслужване, както и да гласуват и изказват мнението си под различни форми. От една седмица на сайта на Община Червен бряг има опция „Подай сигнал“ за онлай подаване на оплаквания, предложения или споделяне мнение за управлението на града. Всички сигнали ще се обработват и  ще получат своя отговор в рамките на 14 работни дни, уверяват от Общината.

Подобни социални експерименти ще се провеждат периодично с всички служители, а за отделите, които работят непрекъснато с граждани, ще има етикет на обличане и униформа.

От пресцентъра издадоха, че сградата на общинска администрация съвсем скоро ще придобие още по приветлив вид, а в партера на сградата ще бъдат поставени снимки от развитието на града – от основаването му като град до ден днешен.

„Това е малка част от нещата, които развиват и надграждат историята на нашия град. Червен бряг е град с история, с която всички ние трябва да се гордеем и трябва да покажем на гостите на града “ казаха от пресцентъра.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...