Начало / Култура / Тео Койчинов и Русенска филхармония в трибют на „Куин” в Регионалния музей

Тео Койчинов и Русенска филхармония в трибют на „Куин” в Регионалния музей

Градусите и на без това горещата юлска вечер сноши бяха вдигнати още с изпълненията на Русенска филхармония и Теодор Койчинов на великите хитове на „Куин”. В парка на Регионалния исторически музей публиката има възможността да се наслади на рок-симфонията „Queen`s hits“ от Любомир Денев – само ден след световната й премиера в Русе.

За създаването на рок-симфония „Queen`s hits“ композиторът Любомир Денев споделя, че идеята да се разработят най-популярните песни на култовата група QUEEN е на директора на Държавна опера – Русе – Маестро Найден Тодоров. За създаването на рок-симфонията той използва 10 песни, които разпределя в тричастен симфоничен цикъл.  В Първата част са темите на Somebody to love, Radio Ga-ga, We are the champions, We will rock you. За Втора част избира балади и по-бавни песни като The Show must go on, I want it all, Save me, Friends will be friends. Трета част третира Бохемска рапсодия и на Финала като апотеоз на любовта прозвучава Who wants to live forever, като в Кодата се явява реминисценция на началото – мотивът от Somebody to love.

„Трудността на задачата според мен като автор, бе в намирането на баланс между популярната звучност и по-съвременните изразни средства, както и в съчетаването на два силно различаващи се жанра – поп музиката и симфонията. Трябваше да търся път, който ги свързва по естествен и убедителен начин, като самите песни трябваше да са разпознаваеми от публиката, но авторски претворени и „симфонизирани“ от мен. Мисля че включването на ритъм-секция в оркестровия състав (барабани, соло-китара, бас-китара и пиано) спомага в тази посока и вярвам, че се роди нов жанр – Рок-симфония, а дали резултата е успешен, нека оставим това да реши публиката…”, казва Любомир Денев.
Тези вечни хитове прозвучаха в изпълнение на Русенска филхармония и рок банда със солист Теодор Койчинов, под диригентството на младия русенски талант и виенски възпитаник Димитър Косев. Бурни аплодисменти предизвика изпълнението на легендарната песен „Barcelona” представена от солистката на Русенската опера сопраното Владислава Гарвалова и Теодор Койчинов.

Оркестрацията на песните и аранжиментите са на Пламен Проданов и Свилен Димитров.

Следваща Предишна
IMG_1739Концерт трибют на Куин в парка на Регионален музей - Плевен
IMG_1741Концерт трибют на Куин в парка на Регионален музей - Плевен
IMG_1746Концерт трибют на Куин в парка на Регионален музей - Плевен

IMG_1748Концерт трибют на Куин в парка на Регионален музей - Плевен
IMG_1751Концерт трибют на Куин в парка на Регионален музей - Плевен
Следваща Предишна

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...