Акценти
Начало / Крими / Телефонни измамници – баща и син, са задържани в Левски

Телефонни измамници – баща и син, са задържани в Левски

телефонПод ръководството на Пловдивската окръжна прокуратура служители на ГД „Криминална полиция” и колегите им от областните дирекции в Плевен и Пловдив са провели вчера полицейска операция за задържане на телефонни измамници, съобщават от пресцентъра на МВР. Задържани са трима извършители на телефонни измами, двама от които в град Левски.

В  хода на действията, в град Левски са арестувани В.Д. /35 г./ и 18-годишният му син П.П., непосредствено след извършени няколко неуспешни опита за телефонни измами и един успешен –  от жител на столицата били отнети 540 лева и златна монета. При последвалите действия по разследването са намерени и иззети SIM-карти, мобилни телефони, картодържачи и други предмети, съотносими към противозаконните действия.

В същото време в София, със съдействието на столичната полиция, е задържан А.С. /57 г./, чиито куриерски услуги ползвали бащата и синът.  При процесуално-следствените действия, от мъжа и ползваните от него автомобил и жилище са иззети мобилни телефони и SIM-карти. Намерени са също златната монета и паричната сума, придобити вследствие на извършената телефонна измама.

В рамките на оперативно-издирвателните действия е установено, че тримата са съпричастни към извършването на измами и опити за измами в Пловдивска област и София, по които текат разследвания. Използвана била познатата схема с прозвъняване на случайно избрани телефонни номера. Под предлог, че болен, включително и от ебола, близък на жертвата на измамата се нуждае спешно от пари за лечение, те искали различни парични суми и/или златни накити.

Тримата задържани ще останат в ареста за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства. Работата по доказване на престъпната им дейност прод

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...