Начало / Общество / Танцьорите от „Фолк Денс Българи” повеждат хорото тази вечер на площада в Плевен

Танцьорите от „Фолк Денс Българи” повеждат хорото тази вечер на площада в Плевен

Танцьорите от „Фолк Денс Българи” при НЧ “Ракитин-1969” с ръководител Иваничка Гергушка ще поведат неделното хоро тази вечер на площад „Възраждане“. За трета поредна седмица от 19 часа музика и танци ще изпълнят площада, като част от програмата на Община Плевен „Ваканция в Плевен лято 2015”. Мото на инициативата е „Неделни хора и….”, а в нея досега се включиха Клуб за народни танци “Българско хоро” с ръководители Олга и Минко Мустакови, Школа по спортни танци “Артефакт” с ръководител Люба Валентинова и Клуб за народни танци “Веселяци” с ръководител Цветан Димитров.
В следващите недели – на 9, 16 и 23 август, кръшни хора ще извият от Северняшки ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев” с директор доц. Георги Хинов, а на 30 август – Школа по спортни танци “Артефакт” с ръководител Люба Валентинова.
Лятната ваканционна програма ще завърши на 13 септември с изпълненията на Клуб по спортни танци “Авангард” с ръководител Драгомир Балински, Хип Хоп училище “Плевен” и други групи към НЧ “Извор-1959”, както и с още едно изпълнение от Клуб за народни танци “Веселяци”.

Снимка: архив ИнфоПлевен

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...