Акценти
Начало / Култура / Тази сряда награждават отличените автори в конкурса за фотография и рисунка на „Европа директно“ – Плевен

Тази сряда награждават отличените автори в конкурса за фотография и рисунка на „Европа директно“ – Плевен

“Безгрижно лято” на Бистра Гаврилова, с. Петокладенци – втора награда
„Безгрижно лято“ на Бистра Гаврилова, с. Петокладенци – втора награда за фотография

Изложба с отличените творби от Конкурса за фотография и рисунка на информационен център “Европа директно” – Плевен ще бъде открита тази сряда, 22 октомври в Къщата на художниците в Плевен. Началото на събитието е в 10 часа.
При откриването на изложбата ще се състои церемонията по награждаването на победителите.
В раздел фотография журито единодушно присъди първа на града на снимката “Поглед към бъдещето” на Елисавета Консулова от Пловдив. В Европейската столица на културата за 2019 отива и третата награда: за фотографията “Щастливо лято” на Теодора Колева. Втора награда за фотография спечели фото-кадърът “Безгрижно лято” на Бистра Гаврилова от с. Петокладенци, Община Белене.
Поощрителни награди за фотография получават най-младият участник Чавдар Лалов (14 години) от Плевен, Димитринка Гетова от с. Победа, Община Долна Митрополия, и Емилия Димова от Червен бряг.
В раздел “Рисунка” конкурсът отличи трима плевенски млади автори. Първа награда спечели Христина Дейчева, втора – Родислав Бебенов, а трета – Цветан Кръстев. С поощрение за рисунка са отличени 11-годишната Мария Димитрова от село Биволаре.
Мотото на конкурса, който премина при голям интерес, беше “Моето населено място – част от Европейския дом”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...