Акценти
Начало / Общество / С шарен празник, музика и изненади отбелязаха Световната седмица на кърменето в Плевен

С шарен празник, музика и изненади отбелязаха Световната седмица на кърменето в Плевен

 кърмене

С шарен празник, музика и изненади отбелязаха Световната седмица на кърменето в Плевен. Партито се състоя в Дом „Кафе” и беше организирано от Националната асоциация „Подкрепа за кърменето” – Плевен с главно действащо лице Десислава Бетова. Празникът беше и по повод 4 години от създаването на асоциацията.

кърмене

Десетки майки с бебоци и с деца на различни възрасти събра веселата изява. Събитието започна с музика и песни под вещото ръководство на джаз певицата и педагог Доротея Люцканова. Тя представи и старта на Първата детска музикална работилница, която ще ръководи.

доротея кърмене

Нейни асистенти в концерта бяха малчугани, които пяха популярни детски песнички. Майките подредиха интересна изложба с послания, които отправиха една към друга, както и към бъдещите майки. Информационни табла представиха най-важните факти за кърменето и ползите от него.

кърмене

По-големите деца имаха възможност да сътворят интересни рисунки по лицата си, а вкусните соленки и сладки, приготвени от здравословни продукти, обраха овациите на всички.

 сладки

Томбола с награди зарадва участниците в игра, която течеше на страницата на групата във Фейсбук. Весели игри и дискусии по интереси изпълниха със съдържание срещата на убедените в ползите от кърменето майки.

кърмене

кърмене

кърмене

кърмене

десислава бетова
Десислава Бетова

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...