Начало / Видео / С хумор, песни и танци отбелязаха днес Празника на „Кайлъка“ в Летния театър (видео, снимки)

С хумор, песни и танци отбелязаха днес Празника на „Кайлъка“ в Летния театър (видео, снимки)

С много чувство за хумор, песни и танци художествени колективи от Плевен, със специалното участие на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”, отбелязаха днес Националния ден на туризма и Празника на „Кайлъка“. Организиратори на концерта в Летния тетър в „Кайлъка” баха Община Плевен и Съюза на пенсионерите – Плевен.
Веселата програма откри председателят на общинското ръководство на Съюза на пенсионерите – 2004 г. Любомир Първанов. Той припомни накратко събитията около създаването на първото туристическо дружество в страната и приноса на големия български писател Алеко Константинов за това. Първанов не пропусна да добави и няколко факти около създаването на първото туристическо дружество в Плевен – „Кайлъшка долина”.
Приветствие към присъстващите отправи и кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, а сред официалните гости на мероприятието бяха народният представител Владислав Николов и общинските съветници Бисерка Илиева и Антон Георгиев.
Водеща на програмата бе Даниела Заркова, а първото изпълнение на сцената поднесоха от Вокална група „Пендара” при Клуб на пенсионера „Данаил Попов” с ръководител Атанас Миланов. Представителите на Горна Митрополия, нарекли се„Пенсионерски неволи”, с корепетитор Николина Станчева, несъмнено приповдигнаха духа на всички присъстващи. Те изпълниха песни с музика от популярни български хитове и авторски текстове, отговарящи на съвременния живот на пенсионерите в страната ни. След тях на сцената излязоха Вокална група „Росна китка” от село Върбица с ръководител Магдалена Георгиева и Вокалната група на Славяново с ръководител Мария Анчева. Последни на сцената своите песни представиха групата на Пелишат с ръководители Йордан Димитров и Атанаска Димитрова, „Девиците” от Тотлебен с ръководител Богомил Мицев и Фолклорна формация „Бисери” при Клуб на пенсионера до ВиК – Плевен.
За финал на сцената излязоха изпълнителите от Северняшкия ансамбъл, които събраха бурните овации на публиката.

Следваща Предишна
Северняшки ансамбъл
концерт пенсионери
концерт пенсионери

концерт пенсионери
концерт пенсионери
концерт пенсионери

концерт пенсионери
концерт пенсионери
Северняшки ансамбъл

Любомир Първанов
Димитър Стойков и Владислав Николов
публика Летен театър
Следваща Предишна

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...