Акценти
Начало / Спорт / С турнир по футбол стартираха Ученическите игри в община Червен бряг

С турнир по футбол стартираха Ученическите игри в община Червен бряг

футбол

За поредна година всичките 13 училища на територията на община Червен бряг са подали заявки за участие в Ученическите игри, информират от Община Червен бряг.  По регламент Общинският кръг следва да бъде проведен до края на месец февруари, когато ще бъдат излъчени и победителите в различните видове спорт. Те ще представят общината в Областния кръг в гр. Плевен.

За да подпомогне участието на училищата в състезанията Община Червен бряг е заделила 5000 лв., с които покрива разходите на отборите, необходими за участие в ученическите игри.

Те стартирараха на  15 октомври 2014 г. с турнир по футбол. В надпреварата, която се проведе на градския стадион, се включиха учениците от 8-10 клас. Отборите на ТГ „Васил Априлов“, ОУ „Христо Ботев“ с. Чомаковци и ОУ „Христо Ботев“ с. Рупци постигнаха убедителни победи над съперниците си и продължават напред в надпреварата за излъчване на общинския първенец.

Останалите спортовете, заложени в програмата на общинския етап са седем: баскетбол, волейбол, футбол, лека атлетика, тенис на маса, шахмат и бадминтон. Учениците са разделени в три възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас за момичета и момчета.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...