Начало / Образование / С приключенията на Том Сойер  откриха „Детско лято 2015″ в Регионалната библиотека Плевен

С приключенията на Том Сойер  откриха „Детско лято 2015″ в Регионалната библиотека Плевен

С драматизация по любимата детска книга „Приключенията на Том Сойер“ днес в Регионална библиотека „Христо Смирненски” дадоха старт на станалите вече традиционни летни занимания  „Детско лято”. Театрално студио „От деца за деца“, което изцяло е съставено от доброволци в библиотеката представиха забавни истории от любимия на децата палавник Том Сойер в чест на 180 годишнината от рождението на Марк Твен.

Преди това пред децата беше прожектиран кратък филм за проведените инициативи през миналото лято. Децата с интерес  си припомниха  участието си в разнообразните дейности и с учудване откриха  колко много са пораснали…

Заниманията днес продължиха със забавните игри-„Живи думи“ и „Нарисувай ми пчела!“.

За шести пореден път библиотечните специалисти от Детския отдел и отдел „Чужди езици“ с помощта на доброволци провеждат лятна работа с деца. Идеята е, чрез организиране на интересно и ползотворно прекарване на част от свободното време,  малките читатели да бъдаг мотивирани да четат повече и да открият в библиотеката едно  привлекателно място. Програмата е под мотото: „През юли в Игротеката – весел кът на книги, изкуство, игри и приятелство“.

За четвърто лято в рамките на тази програма се провежда и Детски летен университет с интерактивни модулни занимания, водени от специалисти – доброволци. С усмивки, приятелство и работа в екип децата научават полезни и любопитни неща от различни отрасли на знанието, обогатяват своите комуникативни умения по английски език с културологични игрословици и състезания, разгръщат своите идеи, въображение и творчески умения в заниманията на Детския парламент и работилница „Сръчни ръце“, каза Павлина Цветкова – гл. библиотекар в Детски отдел на библиотеката.

Летните занимания ще бъдат закрити с Детски хепънинг с открита сцена „Плевен търси своя детски талант“, където малките участници ще покажат творческите си възможности и умения на певци,танцьори и артисти, а най – добрите от тях ще получат награди от библиотеката.

Следваща Предишна
IMG_1488игротека
IMG_1484игротека
IMG_1481игротека
Следваща Предишна

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...