Акценти
Начало / Образование / С празнично шествие на академичната общност започва програмата за тържественото честване на 40-годишнината на Медицинския университет

С празнично шествие на академичната общност започва програмата за тържественото честване на 40-годишнината на Медицинския университет

МУ -шествиеКулминацията на научните и тържествените прояви от Юбилейния месец на науката в Медицински университет – Плевен е днес, на 31 октомври 2014 г., петък. Тя ще бъде отбелязана с провеждане на Празнично тържество в Театър „Иван Радоев” – Плевен от 17.00 ч.

Програмата за Тържественото отбелязване на 40-годишнината на Медицински университет ще започне малко по-рано – от 15 часа, с шествие на академичната общност от  Ректората до Драматичен театър „Иван Радоев”. След което ще бъде отслужен молебен за здраве и благополучие в храм „Св. Николай”.

На тържеството в Драматичния театър ще се състои  церемония по удостояване на дългогодишни преподаватели и ръководители с плакети за заслуги за развитието и утвърждаването на университета в град Плевен. Празникът ще продължи с  концерт на Плевенска филхармония и Тримата тенори.

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...