Акценти
Начало / Култура / С поредица от прояви НЧ „Зора” – Победа ще отбележи 25 години

С поредица от прояви НЧ „Зора” – Победа ще отбележи 25 години

DSC08734фото изложба

Четвърт век от своето съществуване ще отбележи Народно Читалище „Зора – 1990г.” село Победа на 30 май, когато се провежда и  ежегодния  празник на селото.

Тържествата започват на 28 май в лекционната зала на читалището с откриване на Пътуващата фотографска изложба „Пазители и традиции“ на  Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Изложбата включва 20 снимки на фотографа Радич Банев на тема традиции, обичаи, празници и фестивали в живота на българина. Фотографиите са направени по време на фестивала „Живо наследство 2014“, организиран от ФРГИ в рамките на едноименната програма. До средата на август 2015 г. Народно читалище „Зора – 1990 г.“, село Победа ще бъде домакин на пътуващата изложба. След откриването, от 11 часа ще бъде представен филмът „Където свършва пътят“ на Иван Николов. В него участват представители на организациите, подкрепени по програма „Живо наследство“ 2014 г.

В петъчния ден от 10.30 часа отново ще бъде представена фото изложбата -„Пазители и традиции“, а от 11.00 ч. предстои прожекция на филм „Децата и Европейското културно наследство” по проект „Европа в моя живот”.

Кулминацията на празника ще е на  30 май на лятната естрада на площад „Победа”. Началото е в 10.30 часа. Ще има изложба на рисунки  на тема – „ПОБЕДА В БАГРИ”, в която се включват със свои творби местни таланти на възраст от 8 до 35г. Ще бъде представена също така и Фото изложба в четири раздела – „Сграден фонд”, „Самодейност”, „Летни дейности с деца ” и „Работа по проекти”. Ще бъде открита етнографска сбирка.

По повод 25 тата годишнина ще бъдат връчени Грамоти за принос в развитието на читалищната дейност на изявени самодейци. В празничния  концерт ще вземат  участие домакините от певческа група „Вълшебни звуци”, детска формация „Медени звънчета”, детски танцов състав „Мизийска младост” при НЧ”Неофит Рилски” гр.Тръстеник и вокална група „Жалба по младост” при НЧ”Пробуда” село Подем.

DSC08742публика

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...