Акценти
Начало / Култура / С поредица от мероприятия Левски отбелязва своята 70-годишнина като град

С поредица от мероприятия Левски отбелязва своята 70-годишнина като град

С поредица от мероприятия ще бъде отбелязана 70-годишнината на Левски от основаването му като град. Програмата започва на 15 юли от 17:00 часа с откриване на изложба „Ние опознаваме биоразнообразието“ по проект на Регионален бизнес център – Плевен в Централна паркова част, до сградата на Община Левски. От 17:30 часа ще бъде открита на изложбата „Градът през моя обектив“ на Лилия Василева – любител-фотограф и представяне на експозиция със снимки от миналото на град Левски. Програмата ще продължи с Младежки рок фестивал, който ще започне от 18:00 часа на сцена пред Община Левски.
На 17 юли от 18:00 часа ще бъде откриването на изложба – живопис, графика, приложно изкуство и скулптура на творци от гр. Левски и гр. Павликени. От 20:00 часа празненствата ще продължат с концерт на Джон Лоутън и Б.Т.Р. на открита сцена пред Община Левски.
Програмата за празничния ден 18 юли включва Тържествена сесия на Общински съвет – гр.Левски от 10:30 часа в голямата заседателна зала на втория етаж в сградата на Община Левски.
От 11:00 часа ще се проведе церемония по издигане знамето на Община Левски, а след него ще се проведе водосвет за здравето и благоденствието на град Левски и жителите му. Празненствата ще продължат с шествие до паметника на Васил Левски, а след това от 14:00 часа ще се проведе състезание по плуване на Общинския плувен комплекс.
Тържествата ще завършат в 20:00 часа с приветствие по повод 70-та годишнина на града от кмета на Община Левски, последван от празничен концерт. Участие в него ще вземат Вокална формация „Децата на град Левски” с худ. ръководител Бойка Русанова; Мажоретен състав на гр.Левски, с худ.ръководител Валя Маркова, „Фолклорна приказка” композиция на Танцов състав „Сборенка” с худ.ръководители Дарина Богданова и Радослав Славеев, Женска група за обработен фолклор с худ.ръководител Румен Люцканов и солисти Стефка Звездомирова, Христина Събева, Ани Антонова и Радослав Славеев; Дуо „ВалДи”- Валди Тотев и Дими Димитрова, Ралица Ангелова и Драгомир Драганов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...