Акценти
Начало / Образование / С плакет за принос удостоиха ректора на Медицинския университет

С плакет за принос удостоиха ректора на Медицинския университет

IMG_8191НПСС общо събрание

С плакети за принос към развитието на Националното представителство на студентските съвети в България (НПСС) бяха удостоени днес ректорът на Медицинския университет – проф. Славчо Томов, кметът на Плевен – проф. Димитър Стойков, областния управител Ралица Добрева. Те бяха връчени по време на тържественото събрание по повод 15 години от основаването на (НПСС), което се проведе в  залата на Драматичния театър в Плевен.

Отличията връчи председателят на НПСС  – Ангел Георгиев, който преди това очерта възходящото развитие на студентската организацията, която от „неизвестна за обществото структура в началото вече е основен фактор във формирането на младежките политики”.

IMG_8188НПСС общо събрание

С поздрав към студентите по повод годишнитата се обърна кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, ректорът на Медицинския университет – проф. Славчо Томов, а от името на областния управител приветствие поднесе зам.-областният Красимир Иванов, който прие и плакета.

Сред гостите  днес на тържественото Общо събрание на НПСС бяха бившият министър на образованието Сергей Игнатов, представители на висши училища в страната, бивши и настоящи членове на НПСС.

IMG_8180 НПСС общо събрание

Срещата по повод 15-годишнината на националната студентска организация ще продължи утре със заседание в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център при МУ-Плевен. В късния следобед в Комплекс „Атлетико” ще се състои благотворителен спортен турнир, средствата от който ще се използват за стипендиантската програма на НПСС. На 29 март гостите от студентските съвети ще имат възможност да се включат в туристически тур на историческите забележителности на град Плевен.

Националното представителство на студентските съвети в България е единственият законоустановен национален орган за защита на общите права и интереси на студентите и докторантите. Състои от председателите или делегирани представители на астудентските съвети от всички висши училища в България.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...