Начало / Новините в снимки / С песни, танци и фойерверки отпразнува своята 40-годишнина ОДЗ „Еделвайс“

С песни, танци и фойерверки отпразнува своята 40-годишнина ОДЗ „Еделвайс“

IMG_0728 ЦДГ Еделвайс

Вчера ОДЗ №3” Еделвайс” чества 40-годишнина от откриването на детското заведение с празничен концерт. Гости на празника бяха Албена Тотева, началник Регионален инспекторат по образованието – Плевен, Йонита Иванова, началник отдел „Образование и култура” в Община Плевен, Мариета Георгиева, главен експерт в отдел „Образование и култура”, директори на детски градини и училища, както и много родители и бивши възпитаници.

IMG_0730 ЦДГ Еделвайс
Поздравителни адреси и цветя бяха поднесени от името на Ралица Добрева, областен управител на Плевен, проф. д-р Димитър Стойков, кмет на Община Плевен, от директори на детски градини и училища.
С вълнение Албена Тотева поздрави децата, родителите и екипа на детското заведение и сподели, че детството и на нейно дете е преминало в ОДЗ „Еделвайс“.

IMG_0737 ЦДГ Еделвайс
От своя страна в обръщението си към всички присъстващи директорът на детското заведение Бистра Йоновска подчерта, че успехите през тези четири десетилетия са дело на целия екип, на доверието и подкрепата на родителите, на съдействието на специалисти и институции, с които детското заведение работи. През годините в детската градина се утвърждава собствен стил на работа, изграден върху поддържане на изградените традиции, стремежът към новаторство, отдаденост и безкористна обич към децата. Тя припомни още, че самото детско заведение е открито на 19.05.1975 година с името „Катюша”, а през 1992 година с решение на Общински съвет е преименувано на „Еделвайс”.

IMG_0738 ЦДГ Еделвайс
На концерта песни изпяха бившите възпитанички Ина и Ивана, а с чудесен танц поздравиха всички момичетата от формация Студио за модерен балет и хип-хоп ”Веда”, с художествен ръководител Венцислав Петков.

IMG_0744 ЦДГ Еделвайс
Празникът премина с много настроение, породено от танците, костюмите, радостта на децата и техните родители. Подарък за децата и финал на празника бяха поднесените торти и фойерверки.

IMG_0745 ЦДГ Еделвайс

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...