Акценти
Начало / Общество / С народни песни и танци отбелязаха своя празник плевенските военни (видео, снимки)

С народни песни и танци отбелязаха своя празник плевенските военни (видео, снимки)

самодивски танц

С много народни песни и танци плевенските военни отбелязаха Деня на храбростта и Празника на Българската армия. С концерт във Военен клуб – Плевен военнослужещите в гарнизон Плевен отпразнуваха предстоящото събитие.

военни

За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха от Детска вокална група „Ботевци пеят”, при НУ „Христо Ботев” – Лира, Младежка танцова школа към Военен клуб – Плевен, с художествен ръководител Ивелина Генова, Клуб за спортни танци „Дъга”, с ръководител Жени Василева, Фолклорен клуб „Северняците“, с ръководител Джейлян Демирев и Клуб по народни танци „Веселяци“, с ръководител Калинка Димитрова.

северняци

Приветствие към гостите на събитието първо отправи полк. Николай Бешев, началник на гарнизон Плевен. Той припомни историята на празника и славното минало на Българската армия, като подчерта, че то в никакъв случай не бива да се забравя. Поздравителен адрес отправи и кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, който с умиление си спомни за двете години, които е прекарал в родната казарма. Председателят на Асоциацията на Сухопътните войски в Плевен полк. Красимир Атанасов също приветства военнослужещите, като им напомни за великите подвизи на Девета пехотна плевенска дивизия, които ни дават само поводи за гордост.

награди военни

По време на тържеството бяха връчени и наградите на отличилите се в ежегодните състезания, които се организират между военните в трите формирования. В турнира по футбол купата за първото място взе формирование 38 220, а в този по волейбол – формирование 42 800. В състезанията по стрелба с пистолет „Макаров“ и автомат „Калашников“ първото място заеха военнослужещите от формирование 42 800.

Ралица Лазарова награда

Грамота за първо място в традиционните стрелби за журналисти получи и Ралица Лазарова, главен експерт във Военен клуб – Плевен.

Клуб Дъга

Клуб Веселяци

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...