Акценти
Начало / Култура / С много възгласи „браво” беше съпътстван снощният концерт на Плевенска филхармония

С много възгласи „браво” беше съпътстван снощният концерт на Плевенска филхармония

Нона Кръстникова - Георги Султанов

Плевенска филхармония, Общински хор „Гена Димитрова” и солистите Нона Кръстникова и Георги Султанов поднесоха един прекрасен концерт на плевенската публика снощи в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие”.

Двамата млади, но вече със солидни изяви, солисти Нона Кръстникова и Георги Султанов бяха брилянтни в изпълненията си и заслужиха възгласи „браво” след всяко от изпълненията си. В програмата си те бяха  включили арии и дуети из оперите „Кармен“ на Бизе, „Бал с маски“ от Верди, „Мадам Бътерфлай“ от Пучини и оперетата „Страната на усмивките“ на Лехар.

Тонът на концерта беше зададен от Плевенска филхармония със Славянски танци от Дворжак под диригентството на Маестро Славей Тинчев. Оркестърът доказа класата си и в следващите си изпълнения – Валс на цветята из балета „Лешникотрошачката” на Чайковски и Половецки танцииз операта „Княз Игор” на Бородин.

С много професионализъм в концерта се включи и Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева. Те заслужиха аплодисменти с прекрасните си изпълнения на едни от най-популярните хорове  из оперите „Набуко”, „Кармен” и „Трубадур”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...