Акценти
Начало / Образование / С максимален бал 35.02 са първите приети в Медицинския в Плевен

С максимален бал 35.02 са първите приети в Медицинския в Плевен

 

В Медицинския университет в Плевен излязоха резултатите от първото класиране за специалността „Медицина”. Най-високият бал както при жените, така и при мъжете тази година е 35.02, при максимален за специалност „Медицина” – 36.00. Приетите студенти от първо класиране следва да се запишат на 24, 25 и 28 юли 2014 г. в Студентска канцелария на Факултет „Медицина”. Ако не направят това в определения срок, се считат за отказали се и отпадат от участие във второ класиране, припомнят от висшето училище.

Едновременно с резултатите от първото класиране бяха изнесени и оценките от втория конкурсен изпит за специалността „Медицина” – този по химия. Тази година на конкурсния изпит по химия във висшето училище се явиха 262 кандидати, а броят на неявилите се е 124. Отлични оценки са получили 3-ма кандидати, оценка много добър – 22, а добър – 75. Най-висок е броят на тройките – 119, а слабите оценки са 43.

Медицински университет – Плевен организира втори прием на кандидатстудентски документи за периода 17 юли – 21 юли 2014 г. на място в Ректората за бакалавърските програми на факултетите „Здравни грижи” и „Обществено здраве” и на Медицинския колеж. За тези специалности кандидатите могат да се явят на тест по Биология на 25 юли 2014 г. (петък) или да участват в класирането само с оценката от Държавния зрелостен изпит по биология или с резултата от предварителния конкурс, за което трябва да са подали заявление в сроковете за прием на документи.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...