Акценти
Начало / Култура / С концерт на бандата „Дел Падре” продължава Фестивалът на китарата в Плевен

С концерт на бандата „Дел Падре” продължава Фестивалът на китарата в Плевен

Тази вечер, от 19 часа в Драматичния театър „Иван Радоев“  ще се състои концертът на бандата „Дел Падре” Той е част от програмата на Международния фестивал на китарата – Плевен 2015, който от 25 до 30 ноември се провежда в града ни.

През изминалите пет години Banda Del Padre се утвърди като група с индивидуален стил и непрестанно търсене на различни музикални култури, чийто нов „прочит“ се превръщат в своеобразно пътешествие в света на музиката. Експериментаторският дух на музикантите е основен двигател за колаборирането им с над петдесет гост-артисти от цял свят и утвърждаването им в полето на фюжъна.

Дебютният им албум се казва „RUBI“, който излезе в началото на 2013-та година.  В записите на “RUBI” взимат участие над двадесет музиканти от десет различни държави, а едноименният сингъл е с участието на родната ни музикална звезда Поли Генова. Малко след официалната поява на “RUBI”, сингълът достига първо място в класацията „Нашите 20“ на БГ радио и трето място в Bulgarian Singles Top 40.

Към днешна дата Banda Del Padre може да се похвали с богата сценична биография в различни международни и български фестивали – Празници на изкуствата „Аполония“, международния джаз фестивал „А to Jazz“, Перелик Еко Джаз фестивал „Звукът на тишината“, София Фюжън Фест и др.

Основен тласък на Banda Del Padre за утвърждаването на уникалният им почерк в смесването на фламенко ритми с български фолклорни мотиви дава Нешка Робева, която възлага на групата музикалния аранжимент на спектакъла „Кармен от Факултето“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...