Акценти
Начало / Спорт / С две загуби стартираха юношите на баскетболния Спартак

С две загуби стартираха юношите на баскетболния Спартак

20141018-204141.jpgЮношеският отбор на Спартак (Плевен) стартира с две поражения новото първенство в зона „Мизия“ по баскетбол. В зала „Балканстрой“ тимът на Тихомир Милев допусна загуба от връстниците си от Дунав (Русе) с 28:64 в първия си мач от надпреварата. Във втория си двубой плевенчани загубиха от Етър 49 (Велико Търново) с 68:73, въпреки че владееха инициативата през по-голямата част от времето и дори стигнаха до аванс от 11 точки през третия период. В другите три срещи от първия кръг в региона русенци се наложиха над габровския Чардафон Орловец с 82:35, търновци също постигнаха втора победа в шампионата, след като спечелиха над Локомотив (Горна Оряховица) с 59:35, а в последния мач в Плевен горнооряховските „железничари“ се справиха със съпротивата на Чардафон Орловец с 65:60.

Така след първия от общо четири кръга, водачи в класирането са Дунав и Етър 49 с по 4 точки, следвани от Локомотив с 3, а Спартак и Чардафон Орловец разделят четвъртото и петото място без спечелен мач и по 2 точки в своя актив.

Вторият кръг в регион „Мизия“ ще се проведе на 15 ноември в зала „Дунав“ в Русе. Тогава младите плевенски баскетболисти ще се изправят срещу Чардафон Орловец от 10.45 часа, а от 14.15 часа е мачът им с Локомотив (Горна Оряховица). Третият и четвърият кръг са съответно в Габрово и Велико Търново.

Източник: bball.bg

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...