Акценти
Начало / Любопитно / С весело парти НАПК – Плевен ще отбележи Световната седмица на кърменето и четири години от създаването си

С весело парти НАПК – Плевен ще отбележи Световната седмица на кърменето и четири години от създаването си

кърмене

С весело парти Националната асоциация „Подкрепа за кърменето” – Плевен ще отбележи Световната седмица на кърменето и четири години от създаването си, информира нейното главно действащо лице в града Десислава Бетова. Пикникът с игри, изненади и подаръци ще се състои на 31 юли от 18,30 часа в детски кът „Неделник” (до сградата на бившия Куклен театър).

По традиция ще има информация и дискусии за кърменето и отглеждането на бебето,  безвредни боички, с които да желаещите да нарисуват лицето на порасналото си дете или бременното си коремче. Партито не може да мине без домашно приготвени вкусотии, като при желание всяка сръчна домакиня може да се включи с нещо направено от нея. Организаторите на празника са предвидили томбола с награди. Предвидени са много игри за малки и големи. „Доведете бременните си приятелки, за да ги запознаем с нашата кауза и за да им бъдем полезни”, призовава Бетова.

От 1 до 7 август Световната седмица на кърменето ще бъде отбелязана в България благодарение на усилията на УНИЦЕФ, Националната асоциация „Подкрепа за кърмене“, „Ла Лече Лига“ България, Алианса на българските акушерки и Центъра за бъдещи родители и грижа за детето „Супермама“.

Повече подробности за честването в Плевен може да бъдат открити на страницата на събитието във Фейсбук.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...