Начало / Култура / Със спектакъл Балетната школа при читалище „Съгласие” отбелязва 60 години

Със спектакъл Балетната школа при читалище „Съгласие” отбелязва 60 години

pokanaВечер-спектакъл „Поколения“, посветена на 60-годишнината от основаването на Балетната школа при читалище „Съгласие 1869“ ще се състои тази вечер от 19 часа, в зала „Емил Димитров“. Постановката е на Виолета Радева – заслужил гражданин на Плевен и дългогодишен ръководител на Школата. В концерта ще вземат участие бивши и настоящи възпитаници на Балетната школа и Студиото за класически танци при читалището.

През 1954 г. в читалище „Съгласие“ балетмайсторът Александър Манолов основава първата читалищна балетна школа в страната. За изминалите 60 години в нея са се обучавали над 6 500 деца. Към школата преди 45 години е създадено Студио за класически танци с художествен ръководител Виолета Радева. Целта на Студиото е концертна дейност и усъвършенстване подготовката на изявени таланти, от които 70 са танцували на професионална сцена, а 15 са балетни педагози.

Вечерта-спектакъл „Поколения“ е третата, последна проява в рамките на проекта „145 години читалище „Съгласие 1869″, който се осъществява с финансовото съдействие на Община Плевен и е разработен по повод годишнината  на културния институт.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...