Начало / Общество / Съветници повдигат въпроса за осветлението в парк „Кайлъка”

Съветници повдигат въпроса за осветлението в парк „Кайлъка”

За проблем с осветлението в парк „Кайлъка” ще бъде отправено питане на следващата сесия на Общински съвет в Плевен. Това съобщиха на пресконференция Цветко Цветков, председател на БСП в Плевен и общинският съветник от БСП Свилен Атанасов.
Според Свилен Атанасов проблемът с осветлението в парк „Кайлъка” е наистина сериозен и притеснява много от жителите и гостите на града. Общинският съветник подчерта, че е малко известен фактът, че в парка, който се стопанисва като цяло от Областна администрация – Плевен, осветлението е под юрисдикцията на Община Плевен. Още през 2013 година има обявена обществена поръчка и сключен договор, съобразно който Община Плевен и ангажирана от нея фирма би трябвало да участват и да се включват в поддръжката на парк „Кайлъка”. „Аз минавам регулярно през парка и мога да кажа, че осветлението не работи, или ако работи, то е на 1/10 от това, което трябва да бъде”, заяви още Атанасов.
Осветлението бе изградено по големия проект за развитие на туризма, който се реализира в Плевен. Според представителите на БСП трябва да се потърси вариант, в който да има някой ангажиран с поддръжката на осветлението. Където то работи – премигва непрекъснато, което е явен знак, че все някой трябва да се заеме с него, отбелязаха представителите на партията. Атанасов заяви още, че за него е повече от очевидна липсата на контрол от страна на Общината и това е само един от проблемите, които има на общинско ниво.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...