Акценти
Начало / Общество / Съветниците няма да разгледат стратегически документи за развитието на Община Плевен

Съветниците няма да разгледат стратегически документи за развитието на Община Плевен

общински съвет

Съветниците няма да разгледат стратегически документи за развитието на Община Плевен на днешното си редовно заседание. По предложение на кмета Димитър Стойков и с одобрението на старейшините отпадна точка 12 от дневния ред. Тя касаеше приемане на проект на Предварителна оценка на Плана за развитие на Община Плевен за периода 2014-2020 г. и проект на Плана за развитие на Община Плевен за същия период.

Мотивът на кмета е, че има още предложения по документите от съветниците по групи. До 15 август старейшините трябва да внесат предложенията си в общинската администрация, след което ще бъдат обсъдени и внесени за разглеждане на следващото заседание през август.

Отпадна и точката, касаеща предложение относно продажба на 36 общински имота – земеделски земи, в землището на село Мечка. Стойков поясни, че от администрацията смятали, че земите са пустеещи лозя, а на практика се оказало, че са разорани от местната земеделска кооперация, която ги обработва. Кметът оповести, че ще бъде извършена проверка от ОД”Земеделие и гори”, за да се предприемат последващи дейности.

Беше включена нова точка – за продажба на незастроен урегулиран поземлен имот в село Дисевица. По предложение на Георг Спартански от БНД кметът ще представи информация за ремонта на моста над река Вит при Ясен.

От името на ПК по здравеопазване и социални дейности беше внесено предложение от д-р Йордан Георгиев за предоставяне на еднократна финансова помощ на Виктория Йовчева. Съветниците добавиха точката към дневния ред.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...