Акценти
Начало / Образование / Студенти от Медицинския и деца с увреждания заедно правят мартеници

Студенти от Медицинския и деца с увреждания заедно правят мартеници

мартеницаЗа втора поредна година по инициатива на студентите от специалност „Социални дейности” на Медицински колеж към МУ-Плевен се провежда студентски проект „Мартеницата – заедно да съхраним традицията”. Той има за цел да насърчи креативността на деца и лица с увреждания и да бъдат събрани средства за провеждане на хипотерапия, водна терапия и трудотерапия на тези целеви групи. Студентите  и потребителите на социални услуги на територията на град Плевен – Дом за деца, лишени от родителска грижа „Детелина”, Център за обществена подкрепа, Защитено жилище за лица с лека и умерена умствена изостаналост, Дневен център за възрастни с увреждания и Център за психично здраве заедно идработват мартеници.

С тях във фоайето на Медицинския университет в Плевен е открита изложба базар. Така чуждестранните студенти на университета имат възможност да се запознаят с тази уникална българска традиция.

А ръководството на висшето училище е подготвило изненада за чуждестранните студенти. Утре те ще получат по една мартеничка, която е закупена от благотворителния базар.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...