Акценти
Начало / Общество / Стартира общоевропейска гражданска инициатива за легализация на марихуаната

Стартира общоевропейска гражданска инициатива за легализация на марихуаната

;;;

Европейската комисия (ЕК) одобри общоевропейска гражданска инициатива за легализация на марихуаната „Weed like to talk”, информира порталът medicalmarijuana.bg. Тя e сертифицирана от евроминистъра на публичната администрация и административната реформа Дан Керш на 22 януари 2014 година. Гражданските инициативи представляват покана към Европейската комисия да предложи законодателство по даден въпрос в рамките на нейните компетенции. Инициативата трябва да бъде подкрепена поне от един милион граждани на Европейския съюз от минимум 7 държави членки, като за всяка страна има минимален брой поддръжници.

За България са необходими 13 500 подписа. Срокът за включване в инициативата е 12 месеца от датата на регистрация, което означава, че остават по-малко от десет месеца.
Европейските граждански инициативи са строго уредени чрез европейското законодателство и са защитени чрез специално разработен софтуер. Гласуването в България изисква да се попълнят трите имена и единният граждански номер (ЕГН). Европейската комисия декларира защитеност на личните данни, обясняват от сайта.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...